3.30.2009

Inledningstalare på NATO-mötet, religionsprat med Pierre Schori, glada fester och en massa, massa annat

De senaste veckorna har varit fullproppade av roliga saker. Det märks att våren är här. Även om den har tvekat lite med ny snö, kalla vindar och snålblåst så märks det att våren ligger i luften. Härligt. Inte minst här hemma på Söder.

Jag har hunnit fika och träffa massa spännande människor som gett mig mängder av intressanta saker att tänka på. Sånt är väldigt roligt. Inte minst med anledning av det jag just nu skriver på. En lååång text till en spääännande bok. Träffade Peter för att fortsätta diskussionerna från bussresan mellan Baku och Tbilisi. Thomas K för att höra om hans erfarenheter från Afghanistan och hans fortsatta arbete med SSR på olika sätt. Marianne G för allt det viktiga vi brukar prata om. Och Agneta G för att prata minnen, livet, politiken och annat som är så himla viktigt. Det är fantastiskt att få ha så starka, erfarna och kloka kvinnor i sin närhet som kan ge perspektiv på saker och ting. Deras omtanke, kärlek och generositet betyder väldigt mycket.

Det var också bra att genom S-kvinnor i Sthlm få träffa både distriktsordförande Maria, deras västsahariska gäst och Kaj för att prata om situationen i Västsahara. Min senaste tidningskolumn handlade just också om Västsahara och Body Shops ofattbart okritiska kampanj för sina produkter med de marockanska rosorna som är vattnade med blod. Blev glad över Arvid Falks förfrågan om jag vill skriva hos dem, och över att de också ville publicera texten.

I mitten av mars var jag tillsammans med Mutti, Göte, Valle, Sonny och Lotta hemma hos Mickes, Tereses' och barnas nya superfina hus i Mariefred. Inne, ute, tak, golv, väggar, ljus, kök, tutti var så sprillans fint. Men framför allt var det en härlig dag med familj, god mat, prat och pys. På kvällen var Renata och jag och dansade på Södra, och Antoine spelade bland annat bästa italienska takterna. Dagen innan hade det också blivit utländskt. Efter Chepremiären tillsammans med Anna, Mattias, Joel, Marta och Markus och efterföljande dricka på Konstnärsbaren (som påminner så mkt om ngt annat ställe som jag bara inte kommer på vad det är) följde dans på Eken med två som tycker väldigt olika om Che, haha. Men filmen var väldigt sevärd, se den! På söndagen var det lunch med familjen här på söder.

Den 21 mars hade vi vårt distriktsårsmöte på ABF-huset. Vi inledde med ett seminarium tillsammans med Pierre Schori och Olle Burell, på temat: Internationell solidaritet i skärningspunkten mellan religion och politik. Kul att så många kom! Drygt 50 personer, och att diskussionen blev så spännande och bra. Vi ser nu fram emot den utlovade artikeln som Pierre och Olle kom på att de skulle skriva tillsammans på temat. Efter god lunch i den nya fina restaurangen på ABF-huset var det dags för själva årsmötet med bra diskussioner och viktiga bifallna motioner som nu skickats till Broderskapskongressen som är i Malmö i sommar. Det kändes också mycket roligt att få bli omvald som distriktsordförande och fortsätta engagemanget tillsammans med alla fina kamrater i distriktet. Tack för förtroendet, det känns jättebra! Det var också kul att få fortsätta traditionen att vi i Stockholms Broderskapsdistrikt genomför vårt årsmöte parallellt med Sthlms läns Broderskapsdistrikt, med olika gemensamma inslag. Vi står värdar vartannat år, och i år var det vår tur (förra året var det Sthlms län som var värdar och då var vi i Solna), och de gemensamma aktiviteterna var det inledande seminariet, lunchen och sedan eftermiddagsfikat. Vi ser nu mycket fram emot att få komma till vårt systerdistrikt nästa år!

Dagen efter var jag bjuden att tala i Oscars församling, efter mässan i Gustaf Adolfskyrkan. Temat var Makt och socialt ansvar, och om tron som inspiration i det politiska arbetet. Det var ett samtal mellan Stig Nyman från Kristdemokraterna och mig. Väldigt spännande. Och extra roligt att min fina mamma följde med på mässan och samtalet. Efteråt åkte hon tillbaka till Uppsala till syrran och de andra, och jag stannade kvar på Östermalm och fick god mat för kropp och själ hemma på Grev Turegatan. Och så var förra helgen också fylld av andra trevligheter. På fredagen godaste middagen (som vanligt) med Andreas, Richard, Molle och hans killkompis som jobbar i Japan, på gott italienskt ställe vid Mariatorget (inte det på hörnet nära Morfar Ginko utan det andra, en bit längre bortåt åt Zinkenshållet sett). Och på lördagskvällen hade Anna 30-årskalas på Kungsholmen. God mat, stor fest, många trevliga - snyggaste Gabriella, Richard, Andreas, Anna, Joel, Daniel och många fler - glad musik och mycket dans. Det verkar riktigt trevligt att fylla 30. Och nu senast i fredags bjöd Susana på argentinskt ute i Lindingö, tillsammans med Luisa, Crismart-Christer, Madeleine, Sigge och en varm fin brasa. Väl tillbaka i stan var det som upplagt för lite dans. Det märks att våren är i luften.

Har också fått se Gubbängen, besöka Nordiska museet, ätit stans bästa crêpes, och fira födelsedag i lördags på Södra bar med härligt sällskap och Antoines musik. Antoine som helt enkelt är stans bästa dj. I mars kan det inte bli bättre än så! Lördagskvällen inleddes tillsammans med Sthlms mest förtjusande systrar Renata och Mirela, och så Viktoria, och en massa andra i sällskapet, på Boban Markonics konsert på GK. Mama mia, han och hans orkester är ju bästbästbäst. Nästan lika bästbästbäst som kvällen som följde efter konserten! Jag ser fram emot mera vår, mera sommar, mera Renata och allt annat som är så bra med livet.

I söndags var jag bjuden att inledningstala på NATO-mötet på Södra teatern. Vilken ära och vad roligt att få lyssna till de andra talarna. Väldigt inspirerande! Och så härligt att få känna den energi som fanns på mötet bland alla deltagarna. I sången, bilderna, orden, dansuppvisningen, och blickarna. Jag kommer att berätta mer om mötet i min kolumn i det första numret av den nya tidningen Broderskap som kommer ut i april.

Till sist: njut av april!

1 Comments:

Blogger StenHuggarn said...

Hej!

Har startat en liten smidig webbring som sammanfogar våra kristna hemsidor och bloggar! Gå med du med och sprid ditt budskap, öka även trafiken till din sida.

Webbringen heter Frälsaren.

/StenHuggarn.

http://fralsaren.blogspot.com/2009/06/fler-besokare.html

6/17/2009 5:57 em  

Skicka en kommentar

<< Home