3.02.2009

Pierre Schori, Olle Burell, du och jag - välkommen!

Måndagsförmiddagar brukar vara fina. Särskilt idag med röda tulpaner på byrån, Sinatra och Pausini i spelaren, och bara det att det äntligen är en vårmånad - mars! Nedan finns en inbjudan till ett spännande seminarium som vi i Broderskap Sthlm arrangerar tillsammans med ABF Sthlm (inbjudan finns också på Facebook och är bl.a. utskickad i vanliga medlemsinfon). Varmt välkommen!

Internationell solidaritet
– i skärningspunkten mellan religion och politik
Ett samtal om världen idag med Pierre Schori, Olle Burell, dig och mig

Svält, krig och förtryck. Fortfarande år 2009 är jorden fylld av stora orättvisor och skamliga missförhållanden. Men världen går att förändra! I en orättvis värld gäller det att stå upp för solidariteten. Det vi gör spelar roll. Viktiga ledstjärnor för detta – inspirerade av både politiska idéer och religiösa övertygelser – är bland andra Martin Luther King, Gandhi, Shirin Ebadi och Raoul Wallenberg.

Varmt välkommen till ett samtal om världen idag, om internationell solidaritet och om religion och politik. Vilken roll spelar religion och politik i världen? Vad krävs för att stärka solidariteten? Och vilken skillnad kan vi – du och jag – göra? Detta tar vi som utgångspunkt i ett samtal mellan Pierre Schori, Olle Burell, dig och mig.

Medverkande: Pierre Schori, chef för tankesmedjan Fride, f.d. FN-ambassadör och biståndsminister, och Olle Burell, verksamhetschef Palmecentret och ordförande för s-gruppen i Svenska Kyrkans kyrkomöte.

Plats: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm
Tid: Lördagen den 21 mars kl. 11.00-12.30

Varmt välkommen!

Hälsar:
ABF Stockholm tillsammans med Stockholms Broderskapsdistrikt – Stockholms Kristna Socialdemokrater

2 Comments:

Blogger Laura Robles Castro said...

my dear laila!!!

how are you? a long time passed since the last time we spoke!

any news??

besos, baci!

3/05/2009 5:02 em  
Blogger Kraka said...

Tack för en trevlig dag och ett bra möte! Både Pierre S och Olle B förmedlade en mängd tankar som berikade mig. Nu ser jag fram mot att läsa Pierre´s bok.

3/22/2009 12:29 fm  

Skicka en kommentar

<< Home