3.07.2009

Västerås & Viva la Vida, Muera la Muerte!

I onsdags var jag bjuden att föreläsa för Västerås' AK:s studiecirkel inför EP-valrörelsen, på temat Ett solidariskt Europa, om vår unions utrikes- och säkerhetspolitik. Dess utveckling, hur den fungerar, och vad vi socialdemokrater vill med den. Men också annat kom upp. Det var väldigt roligt! En härlig samling partimedlemmar, nya och gamla, yngre, medelålders, äldre. Jättekul att få komma - och spännande - att få ta del av diskussionen och synpunkterna om detta. Och de riktigt bra resultaten av grupparbetena. Tack för inbjudan! Och för den fina boken jag fick!

Svårt att bli trött på bra visor. Särskilt den här; Modena City Ramblers I ribelli della montagna. Så vacker att det nästan värker i bröstet. Påminner om Echenbergs ord: "Bravery, then, is a complex human trait . It would seem to depend on such measurable variables as leadership, training, and motivation".

Och här är Modena City Ramblers I Cento Passi från filmen med samma namn om Peppino Impastato, en ständig källa för inspiration. Skivan heter Viva la Vida, Muera la Muerte!