12.14.2008

Grattis Rebell, R&A och ABF Nkpg

Det märks att det är december. Inte på vädret som är som en kall september, men på alla saker som brukar hända så här års. I onsdags var det dags för den alternativa Nobelgalan - Rebellgalan - med utdelning av priser. Josefin och Streets hade gjort det mycket minnesvärt och fint på Restaurang Cattelin. Grattis alla prisvinnare! Och tack Josefin för en riktigt bra fest. Shoresh hade rätt i sitt tal - detta är den riktiga festen.

En annan återkommande favorit i december är födelsedagsfesten hemma hos Richard och Andreas. Sällan får man så sanningsenliga inbjudningar. Sannerligen stora upplevelser, gott för kroppen, spännande sällskap och dans långt in i natten. Tack och god jul igen! Festen avslutande gårdagen som blev en toppenlördag. Var i Uppsala på dagen och lusseumgicks med Mamma, Valle och Pierre, och sedan var det lussefika hemma i Carros söta lägenhet tillsammans med vänner. Några som kommit hela vägen från Gbg! Tack Carro, det var jättefint fixat, vi ses snart igen.

En ny decembergrej var ABF Stockholms och Arenas arrangemang där årets Nobelpristagare i ekonomi talade på ABF-huset i fredags eftermiddag. Var där med Micke och Andreas. Bra initiativ av Arena och ABF!

Med december kommer julavslutningar, och i tisdags var det dags för vår i Stockholms Broderskapsdistrikt. Vi var på LO i ljusgården och cirka 30 kom för att umgås, dricka glögg och äta lussekatter och sjunga lite. Jonathan med band höll i underhållning och allsång, och det var verkligen inspirerande med julsång influerad av Sydafrika, verksamheten i Skärholmen och mycket kärlek.

En annan trogrej var mötet som ABF och Palmecentret arrangerade i Norrköping i veckan, i torsdags. Tack för inbjudan att medverka och tala och tänka! Jag var inbjuden i en panel modererad av Lasse Stjernqvist, och som bestod av Olle Burell, Ulf Bjereld och mig, på temat Religion och politik. Den tog sin utgångspunkt i rådslagsrapporten Värderingar, från vår internationella rådslagsgrupp. Mycket spännande tankar kom fram, bra diskussion och mycket relevanta frågor från deltagarna. Jag tar med mig det! Cirka 30 kom - många kyrkopolitiker, broderskapare och andra. Kul! På tisdag har vi möte med rådslagsarbetsgruppen. Då ska vi prata om responsen på rådslagsarbetets andra omgång. Det ska bli spännande!