10.09.2008

Edi Rama inspirerar

Broderskaps distriktsledarsamling 20-21 september var givande och intressant. Och Tidningen Broderskaps jubileumsfirande på lördagskvällen var fint och minnesvärt. Bäst var nog Evert Svensson. Han var så härlig! Det var riktigt roligt - och en ära - att få moderera kvällens jubileumsseminarium. Ett samtal mellan Stefan Edman och Peter Weiderud, med utgångspunkt i Edmans och Lönnebos bok "Själens och jordens överlevnad". Jag lånade ut filmen "Silvermannen" till Stefan. Kunde inte låta bli att tänka på den när jag läste i deras bok.

Veckan efter var vi ute och red med jobbet. Det ska sent glömmas. En riktigt solig höstdag och världens finaste hästar. Samma dag, fast på morgonen hade Åsa L, bjudit mig att lyssna på ett frukostseminarium med David Rothkopf som just skrivit Superclass. Mkt intressant, inte minst med den pågående finanskrisen i åtanke. Jag gillar Åsa!

Helgen efter var jag i Tirana för att delta från SAP, på en konferens som Palmecentret arrangerade tillsammans med Qemal Stafa Foundation och European Forum. Temat var "Transparency and openness in society and the role of political parties". Mycket givande och bra konferens med stort deltagande från våra systerpartier på västra Balkan. Öppna diskussioner och viktiga möten mellan människor. Det var också intressant att få tillfälle att lyssna på och diskutera med Edi Rama, det albanska s-partiets ordförande och Tiranas borgmästare. Öppen, rak och engagerande. Och hoppingivande. Påminde om Zapatero! Precis vad socialdemokratin i Europa behöver. Ser fram emot att se mer av honom!

Mkt mer har hänt sedan dess. Mkt roligt. Men roligast var att träffa Valle igen i söndags. Och så klart Mamma, Göte och syrran också.

2 Comments:

Blogger roberth said...

Palme var en besökte bordeller och förstörde Sverige fin förebild ni sossar har!

10/29/2008 9:03 fm  
Blogger alb said...

Ramaär en mafialedare, bra för dig att dy tyckte han var bra för socialdemokratin, han är allt annat än en socialdemokrat. Läs om hans nudo semestrar bland barn...han visar allt helt öppet.Synd om socialdemokratin!!

11/11/2009 12:56 fm  

Skicka en kommentar

<< Home