8.26.2008

Diskutera med Jan O., Amnesty och Magda!

Inbjudan har varit ute i några veckor och skickats på flera listor, Facebook och inom olika styrelser. Här kommer den nu också. Hoppas att vi ses imorgon!


SOLIDARITET! Hur stavas det i migrations- och flyktingpolitiken?

Jan O. Karlsson, tidigare migrationsminister, Madelaine Seidlitz, Amnesty, och Magdalena Streijffert, flyktingpolitisk talesperson (s), diskuterar EU, solidaritet och de kommande valen tillsammans med dig och mig. Varmt välkommen!

Varje år försöker mängder av människor – systrar, bröder, mammor och pappor – att komma till Europa för att söka sig ett bättre liv. De trotsar köld och hetta, fattigdom och förnedring för att ta sig hit. Många dör på vägen. Många får vänta. Många behandlas illa. Många tvingas vända om, andra får stanna. Mitt i denna verklighet blåser läskigt bruna högervindar runt om i Europa. Rasisternas fotfäste ökar och hotet mot solidariteten och medmänskligheten växer. Samtidigt närmar sig tre val med stormsteg! Val till Europaparlamentet och Svenska Kyrkan nästa år och sedan, 2010, är det dags för allmänna val.

I ljuset av detta vill vi diskutera solidaritet och migrations- och flyktingpolitik. Och vi vill göra det med dig! Vad innebär den europeiska migrations- och flyktingpolitiken? Vad betyder Schengen, förstalandsprincipen och transportörsansvaret? Och vad medför allt detta? Och så klart: hur vill vi att den socialdemokratiska politiken på området ska se ut? Idag, i 2000-talets Europa.

I panelen:
- Jan O. Karlsson, före detta migrationsminister och ordförande i UN Global Commission on International Migration
- Madelaine Seidlitz, Amnesty, flykting- och migrationsexpert
- Magdalena Streijffert, riksdagsledamot, flyktingpolitisk talesperson (s)

Onsdagen den 27 augusti kl. 18.30 hos Socialdemokraterna på Sveavägen 68.

Alla är välkomna att lyssna och diskutera! (Du behöver inte vara medlem i Socialdemokraterna eller Broderskap.)

Arrangörer: Socialdemokraterna i Stockholms Internationella Utskott och Broderskaps Stockholmsdistrikt (Broderskap är Sveriges kristna socialdemokraters förbund).

1 Comments:

Blogger LEIF METTÄVAINIO said...

Tack Laila! Det var ett bra möte med mycket folk. Det både syns och hörs att du gillar det du håller på med - det internationella.

Leif M

8/28/2008 12:48 em  

Skicka en kommentar

<< Home