4.11.2008

Karin är cool

Onsdagens seminarium "What's left?" som Friedrich Ebert Stiftung här i Sthlm och Arena arrangerade var tankeväckande. Om den progressiva vänsterns resa från att ha suttit vid makten i många europeiska länder till att idag vara i opposition i kanske lika många. Werner Perger från Die Zeit gjorde flera intressanta reflektioner. Inte minst ifråga om förhållandet pragmatism och populism, och vad populism egentligen innebär.

Igår var det dags för Folk och Försvars årsmöte. I år var det LO som stod värdar för årsmötet och det var ett trevligt arrangemang. Kul att träffa representanter från så många av medlemsorganisationerna också, det var bra uppslutning på mötet. Sedan är det alltid lika kul att lyssna på Wanja. Särskilt eftersom hon så tydligt är väl förankrad i dels verkligheten, dels i en grundad, demokratisk övertygelse.

Eftersom det var torsdag var vi några som efteråt gick till FHS' torsdagspub som fortfarande var igång när vi kom. Trevlig och trogen torsdagstradition. Följt av riktigt bra diskussion med Karin på vägen hem till söder. Om sånt som var i stil med det vi brukar prata om på vägen hem från fhs. Karin är cool.