3.09.2008

!VIVA ZAPATERO!

Socialisterna i Spanien går mot seger! Grattis PSOE, och framför allt: Grattis Spanien! Låt oss hoppas att det slutgilitiga resultatet visar samma sak. Zapatero är antagligen Europas bästa s-ledare.

De senaste dagarna har varit spännande. Konferensen på Sandö, med CRISMART och FBA, var mycket intensiva och intressanta dagar. Bland talarna fanns bland annat Lars Hedström och Kjell Mo från det nya sekretariatet för krishantering på Statsrådsberedningen och Professor Stanley Renshon från CUNY. Och så klart Michael Brown, före detta Under Secretary of Homeland Security and Director, Federal Emergency Management Agency - som är känd från hanteringen av Hurricane Katerina. Samt Tom Kelly, tidigare talesperson för Tony Blair. Seminarierna gav en massa tankar och var mycket lärorika. CRISMART:s arbetssätt är inspirerande och många aktörer - inte minst inom politiken - skulle kunna lära mycket av det.

I fredags arrangerade vår rådslagsgrupp, tillsammans med svenska s-gruppen i Bryssel, en heldag om den nya europeiska konstitutionella fördraget. Jan, Margot, Wanja och Mona fanns bland de medverkande. Det blev goda diskussioner och viktiga frågeställningar lyftes. Särskilt roligt var att dels hela andrakammarsalen var fullsatt när konferensen drog igång, dels att RFSU deltog.

På kvällen hade Johanna och Moa fixat en finfin middag. God mat och kloka människor och goda planer. Bättre kan det knappast bli. Och i lördags träffade jag Javier från colombianska PDA, han var här i Stockholm och vi passade på att ses för att diskutera Colombia, politik, POLO och framtiden. Det är kul att visa Stockholm för besökare för man får också själv alltid upptäcka något nytt. Gabriellas fest var magnifik (som alla hennes fester!) liksom Feministfesten på Street. Moa och Johanna är grymma.