3.03.2008

Oroligt i Colombia. Och Bogotá - Sthlm - Kramfors

På morgonen i förrgår fick vi nyheten från Marta och Carlos om den colombianska militärens tillslag mot Farc på ekvadorianskt territorium. Situationen är minst sagt spänd. Och många tycks förvänta sig en förrvärrad sitaution. Några vi pratade med talade om att ett blodbad är att vänta. Militärens trovärdighet ifrågasätts - inte minst på grund av kopplingarna till USA. Men också Chavez kritiseras av vissa.

Chile - som demokratiskt vänsterland i Latinamerika - borde gå i bräschen för att ta ett initiativ för att lugna situationen genom breda samtal och möten mellan latinamerikanska ledare. Utsikterna för att USA:s försök att dämpa konflikten ska fungera, ser knappast ljusa ut. Däremot tycks EU:s möjligheter vara bättre varför unionen borde satsa på att stötta en fredlig, och samarbetsinriktad, relation de latinamerikanska länderna emellan. Idag särskilt mellan länderna i de norra delarna.

Just hemkommen från en lång resa med mycket turbulens, håller jag på att packa om för att fara till Kramfors imorn bitti på en konferens med CRISMART och Folke Bernadotteakademin. Ska bli spännande.

3 Comments:

Blogger Pira Hedberg said...

Vad roligt att du ska till Kramfors! Jag bor bara typ en mil från Sandö och Folke Bernadotteakademin, så du får komma på fika om du vill ^^

3/04/2008 12:40 em  
Blogger JohannaMeiding said...

Heej Laila. Länkade till din blogg idag :) Tack för att du är en underbart härlig tjej! :)
/Johanna

3/07/2008 10:04 em  
Blogger Laila said...

Johanna!
Vad kul det var att träffa er i fredags! Klokt och bra av er att delta tycker jag :) Hoppas ni kan få användning av det i er verksamhet. Och tack för dina snälla ord :) Jag tycker att du är riktigt grym också - men det vet du redan :)

Pira!
Roligt att höra från dig :) Vi hade intensiva heldagsprogram på Sandö så jag kunde inte komma och dricka kaffe, men jag hoppas att allt är fint med dig! Glöm inte kolla BAKANFÖR huset... ;)

Varma kramar till er båda!
Laila

3/09/2008 9:35 em  

Skicka en kommentar

<< Home