2.28.2008

Bogotá pulserar! Aftonbladet recenserar var bok!

Bogotá ar pulserande, vibrerande. Dagarna hittills har varit fyllda av moten och nya intryck och information. Sarskilt diskussionerna om kvinnors ratt - och kampen for jamstalldhet i Colombia - har varit mycket intressanta. Imorgon borjar den stora konferensen da ett 80-tal kvinnor fran hela landet ska delta.

Imorse borjade vi med arbetsfrukost pa den svenska ambassadorens residens, tillsammans med flera kvinnor fran olika partier och kvinnoorganisationer och -initiativ. Mycket givande! Sarskilt intressant att hora om (och traffa) den kvinnliga senator - tillika talman - som tagit initiativ till att samla ALLA kvinnliga parlamentariker i EN OCH SAMMA grupp for att starka kvinnorna i politiken. Ocksa roligt att se vilket jobb den svenska ambassaden gor for att stodja kvinnors rattigheter i landet. Mycket bra, precis sant som svenska beskickningar ska gora.

Vi har ocksa besokt stadshuset och diskuterat Bogotás utmaningar med PDA-ledningen dar. Inte minst de enorma utmaningar som landets politiska liv ger for politiskt aktiva i allmanhet, och for kvinnor i synnerhet. Staden vaxer med cirka 300 000 invanare - internflyktingar fran resten av landet - varje ar. Igar var vi i en av de rurala fororterna och traffade barn och kvinnor. Varldens coolaste tjejer och varldens sotaste barn.

Finns mkt att beratta om dagarna har. Agneta, Patrik och Susana ar grymma delegationskamrater - och det ar mkt larorikt. Sitter har pa vart hardbevakade hotell och har kollat igenom min mail, massa roligt att lasa. Sarskilt mailet fran Johanna och Moa som berattade om Aftonbladets recension av var bok!