12.12.2007

Världens bästa fredsprisvinnare!

I måndags var jag på utdelningen av Rebelles Fredspris. For dit tillsammans med finaste Suk och Shoresh, i deras nya bil. Lyxigt! Inne på Subtopia var det fullt av gäster och ljus och färg och musik. Och vi bjöds på värsta föreställningen av Moulin Noir. Fantastiskt! Så himla rolig. Farid Mädjé var konferencier och ledde oss genom kvällen som bjöd på flera spännande överraskningar - och god mat också så klart.

Sedan kom prisutdelningen. Först delades Inre Fridspriset ut av Unni Drougge, sedan Rebells artistpris av Erik Rosales. Därefter var det dags för Rebells Fredspris. När motiveringen lästes upp blev jag tårögd, och glad, och pirrig och stolt över....... SHORESH RAHEM!!! Han fick priset för sitt arbete för fred och frid för unga människor i Kurdistan, sitt arbete med ungdomscentrat de byggt upp och för sitt otroliga engagemang som imponerat på människor runt om i vårt samhälle och i världen. Och som motiveringen sa (typ så här); Ett engagemang för fred som varken krig eller bidragsstrukturer kan knäcka.

Sukran hade vetat om det men inte sagt det till någon. Måste vara riktigt svårt att hålla på en sådan hemlighet :)

Wow, wow, wow! Trots att det nu är över ett dygn sedan utdelningen är jag fortfarande jätteglad! Jag har världens bästa vänner.

Kvällen avslutades med föreställning av Sirqus Alfon, och disco med DJ:n i Moulin Noir. Ajajaj!