12.02.2007

Helgens rådslag och festligheter

I fredags hade vi möte med rådslagsgruppen hela eftermiddagen. På förmiddagen var det hearing om globaliseringen. De inbjudna talarna var:
- Mario Aguja, fd parlamentsledamot och vice partiordförande i AKBAYAN.
- Elisabeth Dahlin, ambassadör, ansvarig för FN-programmet Globalt Ansvar om företagens ansvar i globaliseringen.
- Katarina Engberg, departementsråd, Försvarsdepartementet.
- Mr. Anjan Roy, Globaliserings och forskningsansvarig på Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry (FICCI). Han deltog via Skype-videolänk.
- Guy Ryder, Secretary General of International Trade Union Confederation,
- Mats Wingborg, journalist och författare.
- Anders Ekblom, läkare och chef för läkemedelsföretaget Astrazenekas globala kliniska forskning.

De belyste flera delar av globaliseringen och gav värdefull information. Väldigt intressant lyssna till dem och diskutera globaliseringens form och effekter. På eftermiddagen fortsatte diskussionen på mötet. Också om andra saker. Dessutom fick vi samanställningen av de hittills inkomna synpunkterna, spännande! Men fortsätt skicka in, deadline för första omgången är inte förrän den 25 januari.

Igår hade Socialdemokraterna i Stockholm stort möte om det internationella rådslaget. Det var S-kvinnor i Stockholms AK och AK:s internationella utskott som stor som värdar för mötet som alla medlemmar var välkomna till. Jättemånga kom! Jag var inbjuden för att leda diskussionen i en av arbetsgrupperna, om Fred och frihet, och det var väldigt givande. Vår grupp diskuterade främst frågorna 4,5, 7 och 11 i rådslaget. Inspirerande att få lyssna till alla i gruppen. Tack S-kvinnor för inbjudan, och för ett bra arrangemang.

Helgens alla festligheter har också lyst upp i det här mörkaste vintermörkret som råder. Ulla och Peter hade julmingel i sin varma lägenhet igår. En massa god mat, en massa trevliga människor, en massa mysig stämning. Träffade en jätteintressant man från Ryssland och vi pratade om dagens val. Om det nu ens kan kallas för val... Och Andreas och Richard hade inflyttningsfest i sin nya vackra lägenhet. De vet hur man arrangerar tillställningar. Inget saknades. Mer behöver knappast sägas. Dessutom var Åsas födelsedagsmiddag perfekt i fredags. Aldrig är det så skönt att få komma hem till någon och få god mat och träffa roliga människor som på fredagar efter en hel mörk vintervecka. Vintern är bra när den blir upplyst!

Vill också tipsa om Hannas Kairoblogg! Spännande följa hennes vistelse i Egypten, gör det du också.