12.19.2007

100 år i Örebro och politisk religionsdiskussion hos Broderskap

100-årsjubileumet i Örebro, med partidistriktet där, var verkligen lyckat. Bra val av dem att satsa på ett stort framtidskonferens med flera olika seminarium. Diskussionerna i vårt seminarium var mycket intressanta. Tillsammans med Lena Hjelm-Wallén och Ardalan Shekarabi deltog jag i en panel modererat av Håkan från Nora. Temat var Framtidens demokrati, och tillsammans med deltagarna diskuterade vi mycket hur demokratin och politiken i EU kan utvecklas och vårt förhållningssätt till det, vi pratade om global demokrati, facklig kamp för demokrati och en hel del annat. Väldigt spännande!

Ikväll ska jag till Stockholms Broderskapsdistrikt för att medverka på deras julavslutning. Rubriken för mötet är ”Hur ser du på relationen mellan religion och politik?” De skriver i sin inbjudan: Det lackar mot jul! Adventstid blir också en tid då vi broderskapare i Stockholms stad får chans att diskutera viktiga internationella frågor. Relationen religion och politik står högt på den internationella dagordningen – och numer också vårt eget partis. En del beskriver motsättningarna i världen som konflikter mellan religioner. Stämmer det? Vad ska vi göra för att motverka fördomar och politisk splittring baserat på religion?

Ska bli roligt att få diskutera detta tillsammans med deltagarna och Olle Burell och Joe Frans som också är inbjudna som medverkande.