11.11.2007

Framtidsdagarna - nya frågor, nya svar

Partiets Framtidsdagar i helgen gav intressanta input till vårt rådslag. Båda igår och idag. i förmiddags höll Hillevi Larsson och jag i ett seminarium om Afrika och Fattigdomsbekämpning. Spännande! Mycket diskussioner om partiets Afrikapolitik (utifrån beslutet på partikongressen 2005 om att skapa en ny Afrikapolitik), regeringens Rethinking Africa, toppmötet mellan Afrika och EU, om Politik för Global Utveckling(PGU:n) och hur den ska kunna förverkligas genom att genomsyra ALL politik på ALLA plan, om Rättvisemärkt och handel, kultur, skolpolitik och mycket mer med bäring på området. Många nya svar, flera nya frågor. Vi tar med allt in i arbetet!

Förutom diskussionerna inom rådslaget var helgens höjdpunkt Jans och Urbans insatser idag i panelen. Bra med företrädare som är tydliga med sina budskap och politik! Det är man inte alltid så bortskämd med. Och så var det ju - så klart - fantastiskt roligt att träffa så många vänner från hela landet man inte träffat på ett tag, och att få lära känna nya. Och alldeles särskilt hemmifrån Kalmar län! Satt vid middagen igår med Anna och Maja och andra hemmifrån, härligt! Och idag kunde dagen inte ha börjat bättre än den gjorde, så fort jag promenerade in på Münchenbryggeriets parkering möts jag av fyra kamrater från Kalmar län, och direkt därefter springer jag på Yvonne H och Yvonne B hemmifrån Oskarshamn. Skönt.

Sitter nu och lägger sista handen på texten till Johannas och Moas bok som kommer ut i vår. Ska bli roligt att se hur den blir.