10.28.2007

Stefans predikan! Wow wow wow

Kom just hem från årets Palmedagar. Har fått flera nya tankar och uppslag. Mycket roligt att också träffa flera gamla vänner jag inte träffat på länge. Och att få diskutera partiets internationella rådslag med så många olika.

Idag predikade coola Stefan i Kristinebergskyrkan i Oskarshamn. Om fattigdomen i Sverige och världen. Orsaker och konsekvenser. Och om vårt ansvar. Här kan du läsa hans predikan. Sanslöst bra! Urklipp från de första delarna:

"Vi här i västvärlden utgör en femtedel av jordens befolkning, men vi använder fyra femtedelar av dess resurser. Det innebär inte bara att vi blir oerhört rika i förhållande till våra bröder och systrar i andra delar av världen, utan det innebär också att den enda möjligheten vi har för att kunna behålla vår livsstil här ett tag till är att vi kan förvägra den för alla andra. Dagens episteltext började med orden: ”Mina bröder, gör inte skillnad på människor, ni som tror på vår förhärligade herre Jesus Kristus.” Men är inte det precis vad vi gör när vi fortsätter att leva som vi gör på jordens och alla andra människors bekostnad? Det mina vänner, är inte att ta ansvar."