9.18.2007

Piteå ler! Det går att vinna om och om och om igen

Piteå är en väldigt rar och fin stad. Dessvärre öste det ned igår, regned nästan piskade i backen. Oscar och Alexander och Fredrik var tappra och monterade upp allt och ställde fanorna på plats. Men sedan när vi skulle börja, satte regnet i än värre och det regnade än mer. Partisterna som kommit föreslog att allt skulle samköras med partiets arrangemang på arbetarekommunen, och det var en god idé. Så dit gick alla SSU:are som trotsat regnet. Varje måndag och torsdag har nämligen Piteås arbetarekommun diskussionsluncher. De lagar mat som man kan köpa för 35 kronor och sedan är det en inbjuden gäst som pratar och diskuterar. Igår var det riksdagsledamoten Lars U. Granberg och tillsammans körde han och jag ett samtal inför och tillsammans med det 30-talet lunchdeltagarna. Väldigt kul! Först pratade vi om borgarnas försämringar av Sverige, och sedan om partiet. Mycket viktigt och bra kom upp i diskussionerna.

Det var också särskilt kul att vara i Piteå, där vi har egen majoritet och där vi i senaste valet dessutom ökade! Det är ett bevis på att det går att regera länge, bli omvalda om och om igen OCH att öka. De som kraxar om att SAP förlorade valet på grund av "att vi suttit för länge", "folk röstar alltid för ombyte", bör åka och studera Piteå. Att vi förlorade riksdagvalet blir därmed en konsekvens av något annat. Sannolikt att folk var trötta på vår politik och vårt beteende. Det handlar således inte om hur länge man sitter, utan vad man gör när man har makten.

Sedan fick jag världens bästa sightseeing av Fredrik H och därefter sjuss till Lule av roliga Markus.

Både sändagskvällen och måndagskvällen fylldes av härliga middagar med finfina vänner. Finare saker än fina vänner är svårt att hitta. Sedan är det ju så kul att träffa er eftersom ni är så kloka och roliga. Kul att ni drog ihop olika folk! Ena kvällen hos Fredrik och Carina (vilket fantastiskt hus!) och hos Åsa och Markus, igår. Särskilt roligt var så klart att få träffa Wilda i söndags (inte minst att se hur morgonpigg och glad hon var på måndagsmorgonen)! Vi ses snart igen!