9.08.2007

Försvara Forsheda! Kräftskiva på vackra Öland

Kräftskivan i Mörbylånga igår var riktigt mysig. Trevlig sällskap, spännande diskussioner, massvis med kräftor. Och så klart, skön partigemenskap. Jag fick inleda med att tala och pratade förstås mest om kapitalismens härjningar i Forsheda. Helt absurt att fabriken ska läggas ned, över hundra personer mister sina jobb, och byggden drabbas hårt. Bisarrt. Och till råga på allt går ju fabriken med vinst. Det märks att koncernledningen drivs av girighet.

Pratade mycket under kvällen med Berit som är vice ordförande i fackklubben. Jag tycker de är modiga och bra som står på sig och INTE lägger sig. Trots koncernledningens så kallade beslut och det moderata kommunalrådets medgörlighet. När sådant här händer är det viktigt att organisera sig. Att stå upp för det vi tror på, att visa på alternativ! Alla har rätt till arbete! Och hela Sverige har rätt att leva, också Öland så klart.

Tack Arbetarekommunen för inbjudan! Det var verkligen roligt att få möta er igen. Vi ses snart igen! Tack också för blomman och lottvinsten :)

Öland är så förunderligt vackert. Jag har mest varit på norra Öland, men nog har jag också spenderat en hel del tid på södra. Vidderna, havet, horisonten - det är skönhet förverkligat. Med Forsheda i tankarna och Öland för ögonen kunde jag inte låta bli att tänka på Eeva Kilpis dikt:

Ja. Det finns skönhet.
Det finns kärlek.
Det finns glädje.
Alla ni som lider av världens elände
försvara dem!

Igår återupptäckte jag också hur kul det är att köra bil. Särskilt på tomma vägar i Ölandsnatten med Sahara Hotnight ur högtalarna. Och det är något speciellt att köra över bron på natten. Alldeles mörk och med gatlamporna på bron snirklandes fram mellan vattnet och himlen som en jättelik stjärnbild. Mindes hur Stefan och jag for där några gånger en februarinatt för några år sedan. Det var då du berättade tror jag att du ville bli präst! När jag körde på bron började Furtados All good things (come to an end) att spela på radion. Märkligt sammanträffande. Men bron räckte i alla fall längre än låten.