7.06.2007

Wigforss i NHL, Nuder knappt på träningen

Del III i serien Hvad vilja socialdemokraterna i Östran.
Gemensamt ägande är en fråga om välfärd, inflytande och demokrati. Ernst Wigforss, s-finansminister 1936-49 förmådde binda samman ekonomi och demokrati - bland annat med hjälp av gemensamt ägande - på ett sätt som förra s-finansministern Pär Nuder aldrig klarade. I hockeytermet spelade Wigforss i NHL medan Pär Nuder knappast tyckts ha gått på träningen. Ägandet är och förblir en central del av politiken, och därför behövs det en aktiv s-politik på området. Dagens kolumn i Östra Småland handlar om ägande. Läs hela kolumnen här.

Torgmötet igår på Sergels torg var roligt! Massor av deltagare från utbildningen som Byggnads kör var där, och det var fint väder och lite blåsigt. Nedan finns mitt tal. Kul att några av deltagarna redan var SSU:are, hoppas att det snart ska bli fler! Mötet hos SSU:arna i Uppland, i onsdags kväll, var också det kul. Bra diskussioner om alla möjliga frågor, om politik och organisation. Roligt att se att både internationella frågor, och elevfackliga, engagerar så!

Tack också till er som hörde av er med gratulationer igår, kul att det kom från så olika oväntade håll! Brukar inte fira min namnsdag men tack ni som uppmärksammade den.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Intressant inlägg...

//Alex

7/08/2007 5:25 em  
Blogger Laila said...

Tack! Kul att du tycker det! Har här på sidan också lagt upp de efterföljande delarna i serien :)

Glada sommarhälsningar!
Laila

7/20/2007 10:01 fm  

Skicka en kommentar

<< Home