6.28.2007

Uppmaningar! Till Göran och till dig!

Nu är det mkt om kristdemokraterna i media eftersom deras riksting startade idag. Ska bli intressant att följa. Särskilt för att se vilka beslut som fattas. Inte minst om abortfrågan. Bra - och rätt - av Hägglund att stå emot kritikerna som vill försämra abortlagen. Och som dessutom vill stoppa beslutet om att göra det möjligt för utländska kvinnor att göra abort i Sverige. Bra att Hägglund står på sig.

Vem hade när Hägglund för några år sedan valdes till kd-ordförande, trott att han sommaren 2007 skulle framstå som den svenska politiker som i media diskuterar och står upp för abortfrågan allra mest. I alla fall i dagsläget. Visst, det beror så klart på att han utsätts för mest tryck på grund av sin regeringsportfölj och sitt parti... men ändå!

UPPMANING, SÄRSKILT TILL GÖRAN!
Tisdagen den 10 juli är det kristdemokraternas dag under Almedalsveckan. Dagen till ära invigs Gotlands första queerklubb: KLUBB FEBER!
- Så Göran, efter att du hållit ditt tal i Almedalen - kom till Klubb Feber och spänn av. Det kan inte alltid vara lätt där du befinner dig, så kom och häng en sväng där! Då kan vi också passa på att prata om samkönade äktenskap, i den frågan borde du och ditt parti verkligen ändra er och sätta kärleken främst.

UPPMANING TILL ALLA!
I förra veckan kom uppgifter att högerregeringen skulle dra in stödet till En bok för alla. Oacceptabelt! Typisk högerpolitik med uppenbart syfte att minska läsandet och därmed människors, vår!, möjlighet att skaffa oss kunskap. Läs mer om det här. Här kan du protestera mot det!

Till sist, måste dokumenteras: I förrgår var det dags för årets första dopp. I en sjö utanför Uppsala som inte alls var särskilt kall. Jag var hos SSU:arna i Uppland på deras sommarläger eftersom jag hade bjudits in för att hålla tretimmarspass om Arbetarrörelsens historia och ideologi. Riktigt roligt! Spännande frågor och bra diskussioner. Kul, tack för inbjudan!