6.14.2007

Mobilkameran från NUTV har kommit!

Nu har jag fått mobilkameran från SVT som dom vill att jag ska använda för att dokumentera och visa min sommar med. En liten smidig makapär, inte allt för komplicerad. Ska bli kul! Och spännande! Dom mailade för ett tag sedan och frågade om jag ville vara med i deras projekt NUTV. Eftersom jag är ung, aktiv, socialdemokrat, från Oskarshamn. Tidigare har bland annat CUF:aren Annie Johansson från Värnamo - Sverige yngsta riksdagsledamot - medverkat. Genom NUTV kan man också kolla in Erik, Hultsfreds- och Emmabodafestivalerna, och mycket mer. En massa hemifrån vackraste Småland!

Känns lite som när jag som FN-delegat var korre för Transit P3 förra året från FN:s generalförsamling... fast nu med bild liksom. Och inte från New York utan här hemma i Sverige.

Imorgon har vi första mötet med Socialdemokraternas internationella rådslagsgrupp. Med Jan och Margot bland andra. Har fått en massa kloka inspel från SSU:are och andra runt om i landet och världen, angående rådslaget. Om FN, Palestina och Israel, Kuba, zapatisterna, Socialistinternationalen och en hel del annat. Grejt, tack! Jag tar med mig det och fortsätt höra av er! Maila eller ring (070- 66 00 515), eller diskutera på Agera.

Igår vad jag hos SSU:arna i Örebro och pratade om internationell politik. Riktigt kul. På mötet var också KSF Örebro med och föreningen Hand i hand. Vi pratade om internationella frågor, och vad vi kan göra för att förändra världen. Allt från projekt med unga socialdemokrater och socialister i andra delar av världen (via IUSY och ECOSY t.ex.) till lokala demonstrationer och studiecirklar. Hur kul kväll som helst. Roligt att få diskutera ett fritt och demokratiskt Kurdistan också. Fick en finfin bok (Hvad vilja socialisterna, Örebro läns SSU-distrikt 1922-1982), tack!

Nä, nu ska jag fortsätta försöka förstå den där mobilkameran...