6.25.2007

Makan och Kenny: Snyggt

Helgens midsommarfirande tillsammans med nya och gamla vänner i skärgården var toppen. God mat, dans i skenet av kulörta lampor, roliga diskussioner. Och så är det ju hur skönt som helst att sova på båt! Att sedan komma tillbaka till ett regnigt Söder var helt okej eftersom Carro bjöd på middag. Och tipsade om en bra hemsida. Hittade bland annat favoriten Common people med Pulp. Talande text.

Igår var jag i Borås, träffade SSU:arna och pratade politik. Roligt att få diskutera så många olika områden. På bussen hem funderade jag på det vi pratat om, bland annat på miljödiskussionen i parken. Om hur de olika delarna i många produktionskedjor förväntas ta olika mycket ansvar för hållbar utveckling, på grund av olika orsaker. Alldeles oavsett orsakerna måste vi unga socialdemokrater ställa hårda krav mot alla länkar i en produktionskedja. Både där det är enkelt och där det är svårt. Ingen del ska kunna komma undan med att förstöra miljön.

Ska snart iväg för att äntligen se Babel. (Har velat se den ända sedan den hade premiär.) Men först cred till två grejer:
- Makan Aminis engagemang för fred och mänskliga rättigheter! Och som genom det har satt fingret på hur media - denna gång Metro - ibland funkar. Kolla in!
- Kenny Svenssons envisa och modiga debatt mot Sverigedemokraternas rasism! På sin blogg, på sin ort, mitt i sommarjuni. Inspirerande!

2 Comments:

Blogger María Sif Harðardóttir said...

Ja, se Babel! Riktigt sevärd och berörande film! :)

6/25/2007 7:35 em  
Blogger Teresa Carvalho said...

Hej Laila!

Babel är en fantastisk film! Den berörde verkligen. Djupt.

Ta hand om dig.
Kram

6/27/2007 9:17 em  

Skicka en kommentar

<< Home