5.21.2007

Stigarna möts på Globalkonferensen

För några år sedan fick Mamma en digitalkamera i födelsedagspresent av familjen. Och nu är hon en hejare på att ta kort. Och på att spamma mig med alla bilder :) fast det är mest bara trevligt. Här är en bild från Ävrö norr om Oskarshamn. Från den del av vår skogsstig mot havet där det varje vår växer en hel massa gullvivor. Där har vi gått många gånger.
Sitter och förbereder inför LSU:s årliga Globalkonferens som är i helgen på Världskulturmuseet i Göteborg. Är inbjuden att vara konferencier under helgen - och det ska bli riktigt roligt. Läser på om medverkande, läser in material, lyssnar på musik, kollar in texter och dikter, och sånt där ni vet. Och när jag fick bilden av mamma och kom att tänka på skogsstigen på Ävrö kom jag ihåg en fin dikt av Ingrid Sjöstrand:

På stigar
går man aldrig
riktigt ensam
Fötterna har sällskap med
alla steg som
stigit
stigen fram

Temat för Globalkonferensen är Including diversity - Youth Perspectives on Security, Peace and Democracy. Och Sjöstrands ord passar inte bara in på skogsstigen på Ävrö. Den kan ju lika väl handla om vår gemensamma kamp mot orättvisor, mot rasism och sexism, mot diskriminering av funktionshindrade, mot homofobi och mot andra människofientliga idéer. För det är ju en kamp som pågår varje dag, hela tiden, twentyfour seven. Och som kan kännas ensam och svår, men som så många många många andra - miljoners andra - också har fört och för. Varje dag. Och då är det viktigt att komma ihåg att På stigar går man aldrig riktigt ensam. Fötterna har sällskap med alla steg som stigit stigen fram. Kul att mångas stigar kommer att mötas i helgen på Globalkonferensen. För att vi ska utbyta idéer, lära av varandra och samla kraft.