5.24.2007

Munkhammar, mama mia

Igår arrangerade min s-förening ett spännande seminarium: Social utslagning i Sverige och i Europa – har den skandinaviska modellen en framtid? Medverkande var Maud Edgren Schori (Forskare på socialhögskolan, expert på social utslagning i Europa), Jonny Munkhammar (Timbro), Rainer Gatermann (Skandinavienkorrespondent för Die Welt) och
Jesper Bengtsson (Ledarskribent Aftonbladet/SEKO-tidningen). Det blev ett intressant seminarium. Särskilt fascinerande var det att lyssna på Munkhammar eftersom jag aldrig hört honom live förut. Mama mia, vilken marknadsliberal han är. Skicklig retorik, kuslig ideologi. När jag hörde honom fylldes jag av argument mot kapitalismen. För social demokrati.

Och igår var det final i Aten. Milan vann. Innan matchen pratade jag med en partikamrat (som skulle se matchen) och jag tipsade om en riktigt bra fotbollsbok. Karl-Erik Norrmans Livets mening. Läs den! En gammal vän till mig, som också var med på mötet igår, berättade att denna Karl-Erik har varit operasångare. Och att jag har träffat honom för många år sedan på ett bröllop både han, min vän och jag hade varit på. Ser man på. Hoppas det händer igen, för då ska jag prata fotboll med honom.

Har också blivit tipsad om texter och bilder från Afrikakonferensen förrförra helgen. Både Palmecentret och Partiet har skrivit om det. Kul! Det var en riktigt bra helg. (Har skrivit om det i bloggar en bit ner.) Hoppas att LSU:s Globalkonferens nu i helgen blir lika bra. Snart bär det av.

4 Comments:

Blogger Noa Resare said...

Det är inte utan att jag blir rejält nyfiken på vilka argument mot kapitalismen du hittade. Berätta mer, snälla!

5/25/2007 8:57 em  
Blogger Skatt är Stöld said...

Vad är det som är så kusligt med liberal idelogi? Liberaliamen bygger på att man inte får initiera våld/tvång mot andra individer.

Socialistiska demokrati bygger på att en majoritet tvingar på sin vilja på andra. Det är totalitärt.

5/25/2007 9:59 em  
Blogger Erik Sandin said...

Jag förstår att det måste vara kusligt med en ideologi som säger att alla människor är ett mål, och aldrig får göras till ett medel. Det strider ju mot allt du står för.

5/26/2007 7:09 em  
Blogger Grottolle said...

Jag såg pogrammet och jag upplevde det väligt obehagligt hur Nyliberalerna ser på folket.
Kändes som det var som i Djurvärden att bara dom starka ska överleva...

5/27/2007 12:31 em  

Skicka en kommentar

<< Home