4.02.2007

Tick tack. Tack tack

Igår var ECOSY-kongressen över. Det var en viktig kongress. I år fyller ECOSY 15 år och för första gången hade vi kongressen utanför gamla EU15. Och många viktiga steg togs. Framför allt att de politiska besluten följde ett nytt ramverk med Programme of Principles, Policy Position Paper, Declarations och Resolutions. Första kongressen med ett överskådligt, stingent och mindre motsägelsefullt system att diskutera, besluta om och presentera våra åsikter genom. Viktigt steg för vilken framväxande organisation som helst. Särskilt en som består av cirka 40 olika organisationskulturer. Stort tack till värdorganisationen FMS!

Tick tack: Det var många roliga stunder under kongressen. En av dem var att få träffa en kamrat från VSSTÖ jag inte träffat på länge. Och vi utbytte tankar och idéer om Västsahara eftersom han också jobbar en del med det hemma i Österrike. Bland annat diskuterade vi vikten av att använda EU:s handelsavtal med Marocko för att pusha landet att avsluta ockupationen av Afrikas sista koloni Västsahara. Särskilt artikel tre är viktig samt styckena på sida ett och två (främst det sista på sida ett). (Läs också mina bloggar/Östrankolumner 15 juli och 5 augusti 2005.)

För - tick tack - tiden går. Och - tick tack - ju längre tiden går desto mer ökar Marockos övertag.

Tack ett: Vill också passa på att tacka för förtroendet att bli omvald till vicepresident i ECOSY. Ska bli jättekul att få fortsätta jobba tillsammans med unga socialister och socialdemokrater i hela Europa. För ett annat mer rättvist och demokratiskt Europa. Särskilt stort tack för stödet från medlemsorganisationer i FNSU (SSU:s nordiska samorganisation) som är aktiva i ECOSY. Tack också till alla er som hört av er med glada tillrop!

Tack två: Och nu när jag ändå tackar vill jag också passa på att tacka för förtroendet SSU-distrikt ger mig när de, ni!, nominerar mig till SSU-ordförande (som SSU:s medlemstidning Frihet och ekot bland annat tagit upp). Vad roligt att ni tror att det skulle bli bra! Det känns verkligen stort. Tack till er allihopa Kalmar län, Östergötland, Västmanland, Skaraborg, Norrbotten, Västernorrland, Dalarna, Värmland, Jämtland och Gotland. Tack också till alla andra som också hör av sig med tillrop och tips.

Det värmer ikapp med vårsolen.

5 Comments:

Blogger carl-richard said...

Stort grattis till nomineringarna och omvalet!

Jag kommer följa utvecklingen med spänning...

4/03/2007 3:53 fm  
Blogger Laila said...

Carl-Richard,

Tack :)

Jag också!

Laila

4/03/2007 10:30 em  
Anonymous Kenny said...

Ja våren har vi pratat på tidigare:D :D Syns snart;) BÄST

4/04/2007 10:18 em  
Anonymous Emil Adén said...

Grattis Laila! Det är du väl värd! Du vet att jag håller tummarna för dig! :) Hoppas att vi syns snart igen! Kram Emil

4/05/2007 1:06 em  
Blogger Laila said...

Kenny!
Här är våren lite lurig nu. Varm och kall om vart annat. Men så länge solen lyser är det gott. Hoppas det går bra med SSU:andet :)

Emil,
Tack! Lycka till med klubbarbetet - det är riktigt viktigt det ni gör - och så ses vi ju snart :)

Glad Påsk!
Laila

4/05/2007 3:16 em  

Skicka en kommentar

<< Home