4.22.2007

Olja för fred. You can do it

Att tala är silver, att agera är guld. Så mkt snack det finns. Det är viktigt att agera. Att göra saker. Att krossa orättvisor och förtryck. Här och nu. Det handlar om praktisk solidaritet, praktiskt arbete. Tre tips:

Spotta ut orättvist kaffe! Dödskallemärk det.
Varför: Stöd rätten till facklig organisering, rejäla löner och schyssta arbetsvillkor.
Vad: Handla rättvisemärkt. Bojkotta varor som inte är det. Om de är billigare är det bara för att arbetarna ofta har det för jävligt, med dåliga villkor och dålig lön. Bra Gabriella som jobbade för att alla s-föreningar i Sthlm ska ha rättvisemärkt kaffe! Guld till dig och årsmötet som röstade igenom det. Nästa steg är att dödskallemärka de orättvisa varorna. För de är livssfarliga. Ungefär som att dricka klorin.

Protestera mot könsstympningar och slaveri!
Varför: Alla har rätt till sin kropp.
Vad: Gör som SSU:arna i Halland, arrangera en jämställdhetskurs. Varje minut dör en kvinna i världen p.g.a. problem med förlossning eller graviditet. Få flera att se hur sexistisk världen är, få fler att arbeta för feminism. Överallt. Visa Lilja 4-ever i din klass eller på fackklubbsmötet. Bra jobbat Therese och gänget, vad kul det var att få vara med.

Olja för fred. Palestinas tillgångar till Palestina!
Varför: Frihet till Palestina, stoppa israeliska ockupationen, stötta folkets kamp för överlevnad. Fred i Mellanöstern. Stötta människors möjlighet att överleva mitt i helvetet.
Vad: Stötta handel med Palestina, stoppa Israels plundringsförsök. Några SSU:are i Göteborg planerar börja köpa in palestinsk olivolja och sälja den här i Sverige, bl.a. i Göteborg och tillsammans med SSU:are från Östergötland, för att stötta palestinsk olivnäring. Pengarna ska sedan gå tillbaka till Palestina för att stötta landets tillväxt och välfärd. Smart. Rätt. På riktigt! Viva!

Det enda som är omöjligt är att sitta still. Här är en sång på vägen!

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Bra inlägg Laila! Tar fler efter vad Du så bra beskriver i din blogg, så blir det bättre för ännu mer folk, och om Vi alla gick tillsammans ihop och gör Sverige till ett "Vi-bryr-oss-om-världen-i-vardagen" så tror jag absolut på social rättvisa. Verkligen. Keep up the good work;)

4/22/2007 9:56 em  
Blogger Hong Nga said...

CÓ phải bạn đang muốn tải nhạc mp3 cho điện thoại, nhưng chưa lựa chọn được ứng dụng hay website nào có bài hát mình cần, Vậy thì truy cập ngay https://nhacvietnam.mobi, website chia sẻ nhạc mp3 hay cho điện thoại. Với đầy đủ các thể loại nhạc, và hệ thống tìm kiếm nhạc rất chính xác, có thể tìm kiếm bài hát thông qua lời bài hát
Một số chủ đề âm nhạc phổ biến trên hệ thống NhacVietNam.Mobi:
Nhạc trẻ
Nhạc bolero
Nhạc Xuân
Nhạc Cách mạng
Nhạc Thiếu nhi
Nhạc Remix, DJ
Nhạc chế
Nhạc Tiktok hay
nhạc Rap
Nhạc không lời
Nhạc QUảng cáo
Nhạc Theo tên
Nhạc trung quốc, hàn quốc, nhật bản, nước ngoài hay

3/24/2020 11:23 em  

Skicka en kommentar

<< Home