3.25.2007

!Viva Kurdistan!

Igår genomförde vi, SSU och KSF, Lawan, Wekurd och Ungkurd, ett arrangemang för ett fritt och demokratiskt Kurdistan. Tillsammans arrangerade vi ett seminarium om Newroz och Kurdistan, och senare på kvällen eldade vi på Vaksala Torg för att fira enligt vad traditionen bjuder. När jag for från Uppsala var det med en sådan fantastisk känsla i magen. Tack alla som hjälpte till. Och tack alla som kom! Vi ses igen! Särskilt tack till SSU Uppland och ombudsmanna-Mari för all hjälp med organiserandet av det hela i samband med Upplands sköna DÅK. Grattis på 80-årsdagen! Och lycka till!

Uppsala Nya Tidning skrev kort om arrangemanget.

Seminariet på dagen genomfördes av Mehmed Emin Bozarslan som föreläste om Newroz, kurdisk berättartradition och även en del om sina egna personliga erfarenheter. Det var en stor ära att få lyssna till dig och ta del av dina kunskaper. Jätteinspirerande! Mehmed Emin Bozarslan har skrivit en rad böcker och på svenska vill jag tipsa om "När paradiset kom till byn" utgivet av Förlaget Deng. Läs!

Innan seminariet hade vi en första träff för SSU:are som brinner för Kurdistan och vi startade ett Kurdistannätverk samt bestämde hur vi ska jobba vidare med detta. Vill du vara med? Bra, hör av dig!

Nu är jag på Gotland och solen skiner fantastiskt gott. Få saker är så sköna som känslan av att ha Östersjön riktigt, riktigt nära (och Oskarshamn - världen bästa kommun - inte alls långt bort). Mötet och diskussionerna med SSU:arna här var också de inspirerande, många nya idéer. Tack också till Tommy för bra samarbete i presidiet :)

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hejj Laila! Så härligt att du börjat blogga igen! Keep up with the good work! Kramar // Soma

3/25/2007 8:23 em  
Blogger Laila said...

Tack! Det tycker jag också ;)

Kämpa på du också, kram!
Laila

3/25/2007 11:05 em  

Skicka en kommentar

<< Home